Dealtalk: ING Direct, ABN Amro en Achmea

Dealtalk: ING Direct, ABN Amro en Achmea

Amerikaanse investeerders Capital One en GE hebben geboden op de Amerikaanse activiteiten van spaarbank ING Direct, De PvdA is tegen een beursgang van ABN Amro in 2013 en SP-Kamerlid Renske Leijten is tegen de overname van zorgverzekeraar De Friesland door Achmea. Het zijn tamme weken in fusie- en overnameland.

Amerikaanse investeerders Capital One en GE hebben geboden op de Amerikaanse activiteiten van spaarbank ING Direct. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van ingewijden. De potentiële kopers zouden circa $9 miljard over hebben voor de spaarbank. ING moest de spaarbank verkopen onder druk van de Europese Commissie als compensatie voor de staatssteun die ING heeft gekregen. Zakenbank Deutsche Bank adviseert ING bij de verkoop.

De PvdA is tegen een beursgang van ABN Amro in 2013. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Ed Groot, financieel specialist van de PvdA, is het niet eens met het voornemen van minister van Financiën Jan Kees de Jager om in 2013 ABN Amro te privatiseren. De Kamer debatteert aanstaande woensdag met De Jager over de exitstrategie voor ABN Amro. Groot ziet geen haast om te privatiseren. Hij wil dat de bank eerst op eigen benen kan staan zonder staatssteun en garanties.

SP-Kamerlid Renske Leijten is tegen de overname van zorgverzekeraar De Friesland door Achmea. Dat meldt persbureau Novum dinsdag. Leijten probeerde Minister van Volksgezondheid Edith Schippers tijdens het vragenuurtje een oordeel hierover te laten uitspreken, maar de minister hield zich op de vlakte. De Nederlandse Mededingsautoriteit gaf vorige week toestemming voor de overname. De onderbouwing hiervan volgt later deze week. Leijten vindt het geen goede ontwikkeling dat steeds meer kleine verzekeraars worden gekocht door grote bedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × 3 =