Veel bedrijfsjuristen vinden legal outsourcing riskant

Veel bedrijfsjuristen vinden legal outsourcing riskant

Het outsourcen van juridisch werk is niet altijd de beste optie en kan risico’s met zich meebrengen. Dat is samengevat de mening van general counsel uit verschillende werelddelen die deelnamen aan de ALB Legal News Inhouse Survery 2010.

Legal process outsourcing (LPO) is de afgelopen jaren zeer actueel geworden. Recentelijk hebben Microsoft en Rio Tinto zich aangesloten bij de groep bedrijven die eenvoudig juridisch werk uitbesteedt. Desondanks gaven weinig respondenten aan hun voorbeeld te zullen volgen.
Jane Niven, Asia-Pacific head of compliance en general counsel bij Jones Lang LaSalle, legt op Asia.legalbusinessonline.com uit waarom. “Als je voor een bank werkt en alleen hypotheken doorneemt en documentatie uitleent, dan valt outsourcing te overwegen,” zegt ze. “Maar zelfs dan is elke LPO uniek.” Niven wijst behalve op kwaliteits- en ethische overwegingen, ook op problemen met de taal. “Slechts weinig leveranciers kunnen overweg met bijvoorbeeld Chinese of Japanse contracten.”

LPO zal volgens Niven pas echt gangbaar worden als inhouse advocaten erop kunnen vertrouwen dat de omvang van dergelijke risico’s aanvaardbaar is geworden.
John Harrisson, general counsel bij GE Capital in Australië en Nieuw-Zeeland, stelt dat advocaten in bepaalde jurisdicties zo betaalbaar en kwalitatief goed zijn, dat dit LPO zal bemoeilijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × 5 =